19 februari 2007 – Geschiedenis en City Management

Persbericht.

Schoonhoven 9 februari 2007

Geschiedenis en City Management

Op maandag 19 februari 2007 organiseert de HVS een avond voor leden en andere belangstellenden over geschiedenis en City Management. De bijeenkomst is in Het Bastion. Onderwerp is de bijdrage die de Historische Vereniging kan bieden aan deze nieuwe vorm van promotie van de stad. Drie deskundigen, Kees van de Rotte, Theo Elsing en Rene Kappers -die alle drie overigens ook lid zijn van de HVS- geven hun visie, mogelijkheden en suggesties. Maar wat vinden onze stadgenoten en leden daarvan?
Het begrip ‘stad’ alleen al is immers een historisch begrip. Daarbij is Schoonhoven vol met historische gebouwen, straten, pleinen, personen en structuren. De identiteit van onze stad is dus gebaseerd op geschiedenis. Er wordt natuurlijk al volop gebruik gemaakt van deze historische gegevens door VVV, bedrijven en verenigingen; maar het zou misschien doelgerichter en beter kunnen?

Over ‘City Management’, een initiatief van de VVD, heeft de Gemeenteraad heeft zich onlangs positief uitgesproken. Veel Schoonhovense groeperingen ook: winkeliers en ondernemers, de VVV, het Gilde St.Eloy, de Horecavereniging en de Stichting Nationale Zilverdag. Het gaat zeer binnenkort concreet van start na ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door de genoemde groeperingen. Hierna volgt de installatie van de werkgroep onder leiding van Kees van de Rotte.
Kees van de Rotte is nu nog voorzitter van de voorbereidingsgroep City Management. Hij is econoom, was vele jaren lid van de Gemeenteraad (VVD) en voorzitter van onze VVV en geniet sinds kort van zijn pensioen.
Theo Elsing is voorzitter van het Schoonhovens Genootschap dat behoud van historische waarden in onze stad hoog in het vaandel heeft staan. Hij is kunsthistoricus, bouwkundige en restaurator. In het dagelijks leven is hij directeur van het Nederlands Adviesbureau voor Monumentenzorg en Interieurarchitectuur in Schoonhoven. Hij schreef zijn doctoraalscriptie over de ruimtelijke ontwikkeling van Schoonhoven na 1600.
René Kappers is bestuurslid van de HVS en voorzitter van de Stichting Nationale Zilverdag. Hij is als marketing- en communicatiedeskundige werkzaam bij een farmaceutisch bedrijf. Hij doet sinds vele jaren historisch onderzoek naar Schoonhoven als zilverstad en publiceerde daarover in o.m. de Historische Encyclopedie Krimpenerwaard, HEK, de Zilvercahiers van het NGZK-museum en de website van de HVS.

Leden en niet leden van de Historische Vereniging Schoonhoven zijn van harte welkom op 19 februari 2007 om 20.00 uur in Het Bastion te Schoonhoven. Zie ook www.historischeverenigingschoonhoven.nl

Nadere informatie: Rene Kappers, 06 513 509 09. Einde bericht.

Laatst verschenen Nieuwsbrief
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven