23 februari 2016 – René Kappers: Wanneer werd Schoonhoven de Zilverstad?

UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING EN (KORTE) LEZING

DINSDAG 23 FEBRUARI : Algemene vergadering en lezing bij ‘BOVEN’ Brasserie Springer, het restaurant aan ‘het Springerpark’ van Schoonhoven. Vooraf is er (vrijblijvend) mogelijkheid om een ‘Aanschuifmaaltijd’ te nuttigen voor € 13,50!

LET OP: de Algemene Leden Vergadering start om 19.30u (inloop 19.15u) en duurt tot 20.30u. Inloop van de (verkorte) lezing is vanaf 20.45u, GRAAG NIET EERDER, dit zal namelijk de vergadering storen. Aanvang Lezing 21.00u

De Historische Vereniging organiseert een presentatie door Rene Kappers: “Wanneer werd Schoonhoven de Zilverstad?”

Schoonhoven werd niet in de 18de eeuw ‘de zilverstad’ maar op twee andere momenten: laat in de 16de en vroeg in de 20ste eeuw. Rene Kappers legt uit, het hoe en wanneer.

In het kader van de geschiedenis van Schoonhoven als zilverstad deed Rene Kappers ook historisch onderzoek naar de vroegste zilversmeden in Schoonhoven. Dank zij de digitale publicaties van Hennie Verhoef op Hogenda konden de zilversmeden in de Bloise rekeningen en de 10de penning (belasting) lijsten in beeld worden gebracht. De uitkomst is niet spectaculair maar het is door dit onderzoek nu wel duidelijk wanneer de kiem voor Schoonhoven als zilverstad werd gelegd.

Kappers heeft een beroepsleven achter de rug in de ‘health care business’ waar hij 40 jaar in marketing functies werkte. Tevens was hij de laatste 20 jaar bestuurslid van de Europese brancheorganisatie EGA (European Generic medicines Association) te Brussel die hij vanaf 1991 meehielp opzetten. Sinds 2005 is hij bestuurslid van onze Historische Vereniging en vanaf maart 2015 voorzitter.

De zaal is open: VANAF 19.15u voor bijwonen van de ALV van 19.30u VANAF 20.45u voor de lezing van 21.00u. We zien u graag!

Laatste Nieuwsbrief:
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven