20 november 2006 – Een bijzondere wandeling door Schoonhoven

Persbericht
Schoonhoven 7-11 2006

Een bijzondere wandeling door Schoonhoven

Door overweldigende belangstelling voor de lezing van Cock van Holten in april j.l. kwamen vele Schoonhovenaren tevergeefs naar Belvédère. Het doet het bestuur van de Historische Vereniging Schoonhoven dan ook veel genoegen dat Van Holten op 20 november a.s. een lezing wil houden in Het Bastion.

U gaat aan de hand van dia’s een bijzondere wandeling door Schoonhoven maken. Heel veel dat verdwenen is komt u weer tegen. Huizen, straten, winkels en werkplaatsen maar ook de mensen die er toen woonden en werkten.
Op zijn eigen, onnavolgbare manier zal Cock van Holten u uitleg geven over oud Schoonhoven en de ervaring leert ons dat iedereen in de zaal kan meepraten over de getoonde beelden.

Cock van Holten verzamelt al heel lange tijd foto’s en ansichtkaarten van Schoonhoven. Zijn collectie is ongeëvenaard van kwaliteit en omvang. Veel van zijn kennis over Schoonhoven heeft hij opgedaan als vrijwillig medewerker in het Streekarchief dat gevestigd was aan de Koestraat. Hij heeft twee boekjes gepubliceerd. Een over de straten van Schoonhoven en hun bewoners en een over de beeldhouwwerken in Schoonhoven van ca. 1900 tot heden. Samen met Piet Muilwijk publiceerde hij een boekje over de verenigingen in Schoonhoven. In 2000 kreeg hij voor zijn onderzoeken en zijn verdere werk de Jan van Beaumontprijs. Een prijs die jaarlijks door de Stichting Nationale Zilverdag wordt toegekend aan iemand die veel heeft bijgedragen aan historisch werk en onderzoek in de Zilverstad.

Leden en niet leden van de Historische Vereniging Schoonhoven zijn van harte welkom op 20 november 2006 om 20.00 uur in Cultureel Centrum Het Bastion, Bastion 5 te Schoonhoven.
Zie ook www.historischeverenigingschoonhoven.nl

EINDE PERSBERICHT

Inlichtingen: René Kappers 06 51350909

Laatst verschenen Nieuwsbrief
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven