16 december 2013 – Cock van Holten: “100 jaar sport, muziek en mensen in oude foto’s”

Schoonhoven, 5 december 2013

Uitnodiging

Bericht aan onze leden. Onze lezingen zijn voortaan bij ‘BOVEN’ Brasserie Springer, de voormalige Stadsherberg. ‘BOVEN’ Brasserie Springer heeft 70 zitplaatsen !!! Entree in volgorde van aankomst ! Niet-leden geen toegang, dan wel lid worden.

Cock van Holten: “100 jaar sport, muziek en mensen in oude foto’s”

Maandag 16 december organiseert de Historische Vereniging Schoonhoven een lezing door Cock van Holten. Als kenner van oud-Schoonhoven en zelf ooit verdienstelijk voetballer en muzikant, vertelt Van Holten met dia’s op zijn bekende onnavolgbare wijze over het wel en wee van sport, muziek en mensen in Schoonhoven. Over de sporters, hun besturen, over hun wedstrijden, hun feesten en de jubilea.

In de ‘Collectie Cock van Holten’ van oude foto’s en ansichtkaarten zitten misschien wel een paar duizend foto’s over sport en muziek. Ze bieden een mooie kijk op de ontspanning in de 20e eeuw in de Zilverstad. De boeiende en amusante vertelkunst van Cock belooft een leuke en interessante avond.

Cock van Holten is kenner van oud-Schoonhoven. Hij bracht een grote collectie foto’s en ansichtkaarten van de stad bij elkaar. Hij beschreef daarbij de personen en gebeurtenissen die werden afgebeeld. Het geheel is het belangrijkste tijdsdocument over Schoonhoven in de 20e eeuw geworden. Van Holten ontving in 2000 voor zijn werk de Jan van Beaumontprijs.

Leden en partner-leden zijn maandag 16 december 2013 van harte welkom om 20.00 uur bij ‘BOVEN’ Brasserie Springer, de voormalige Stadsherberg. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang voor leden en ‘partner-leden’ is gratis. Niet-leden (deze avond geen toegang) kunnen gelijk voordelig lid worden voor 10 euro, inclusief het jaar 2014.

tavenu-voetbal

Laatste Nieuwsbrief:
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven