17 december 2012 – Cock van Holten: 150 jaar St. Eloy

Schoonhoven, 6 december 2012

Uitnodiging

Maandag 17 december organiseert de Historische Vereniging Schoonhoven een lezing door Cock van Holten. Als kenner van oud-Schoonhoven en zelf 50 jaar zilversmid, vertelt Van Holten met dia’s op zijn bekende wijze over het wel en wee van de oude zilverstad en haar zilversmeden. Over de arbeidsomstandigheden en over feesten en de jubilea. 150 Jaar Gilde St.Eloy in 2013 is de mooie aanleiding voor dit onderwerp.

De lezing is tevens bedoeld als actie voor het werven van nieuwe leden. Nieuwe-leden-voordeel deze avond 6 euro: lidmaatschap 2013 voor slechts 10 euro !

“Cock van Holten: 150 Jaar St.Eloy”

st-eloy-150

In de ‘Collectie Cock van Holten’ van oude ansichtkaarten en foto’s zitten talloze foto’s over goud- en zilversmeden. Ze geven een mooie inkijk in de arbeidsomstandigheden van toen maar ook in de feesten en jubilea. Tevens komen aan bod Koninklijke bezoeken aan de zilverstad en koninklijke geschenken. De boeiende amusante vertelkunst van Cock belooft een leuke en interessante avond.

Cock van Holten is kenner van oud-Schoonhoven. Hij bracht een grote collectie foto’s en ansichtkaarten van de stad bij elkaar. Hij beschreef daarbij de personen en gebeurtenissen die werden afgebeeld. Het geheel is het belangrijkste tijdsdocument over Schoonhoven in de 20e eeuw geworden. Hij ontving daarvoor in 2000 de Jan van Beaumontprijs.

De Historische Vereniging zet zich in voor het behoud van de identiteit van de stad. De inzet van onze Vereniging legt meer gewicht in de schaal met meer leden. Nieuwe leden betalen voor heel 2013 vanavond slechts 10 euro ! Nieuwe leden krijgen dus 4 euro korting op de normale avondtoegang plus 2 euro korting op de normale contributie van 2013. Samen 6 euro voordeel en alvast één interessante avond ‘in the pocket’. Breng een nieuw lid mee !

Leden en partner-leden zijn maandag 17 december 2012 van harte welkom om 20.00 uur in Het Bastion, Bastion 5 te Schoonhoven. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang voor leden en ‘partner-leden’ is gratis. Niet-leden (deze avond geen toegang) kunnen gelijk voordelig lid worden.

Laatste Nieuwsbrief:
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven