29 september 2015 – Cock van Holten: Een bijzondere wandeling door Schoonhoven

Uitnodiging

Dinsdag 29 september: lezing bij ‘BOVEN’ Brasserie Springer, het restaurant aan
 ‘het Springerpark’ van Schoonhoven.
Vooraf : een ‘Aanschuifmaaltijd’ voor € 13,50 !

29 september organiseert de Historische Vereniging een dia presentatie door Cock van Holten: “Een bijzondere wandeling door Schoonhoven”
Door overweldigende belangstelling in het verleden voor de lezing van Cock van Holten doet het bestuur van de Historische Vereniging Schoonhoven het dan ook veel genoegen dat Van Holten op 29 september a.s. wederom een lezing wil houden bij ons. U gaat aan de hand van dia’s (die koesteren we nog anno 2015) een bijzondere wandeling door Schoonhoven maken.

Heel veel dat verdwenen is komt u weer tegen. Huizen, straten, winkels en werkplaatsen maar ook de mensen die er toen woonden en werkten. Op zijn eigen, onnavolgbare manier zal Cock van Holten u uitleg geven over oud Schoonhoven en de ervaring leert ons dat iedereen in de zaal kan meepraten over de getoonde beelden.

Cock van Holten verzamelt al heel lange tijd foto’s en ansichtkaarten van Schoonhoven. Zijn collectie is ongeëvenaard van kwaliteit en omvang. Veel van zijn kennis over Schoonhoven heeft hij opgedaan als vrijwillig medewerker in het Streekarchief dat gevestigd was aan de Koestraat. Hij heeft twee boekjes gepubliceerd. Één over de straten van Schoonhoven en hun bewoners en één over de beeldhouwwerken in Schoonhoven van ca. 1900 tot heden. Samen met Piet Muilwijk publiceerde hij een boekje over de verenigingen in Schoonhoven.

Leden en niet leden van de Historische Vereniging Schoonhoven zijn dinsdag 29 september van harte welkom om 20.00 uur bij BOVEN Brasserie Springer, Opweg 2A te Schoonhoven. De zaal is open vanaf 19.30 uur. We zien u graag!

Laatst verschenen Nieuwsbrief
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven