31 mei 2006 – Een eeuw muziek in Schoonhoven

Persbericht

Schoonhoven 09-05 2006

‘Een eeuw muziek in Schoonhoven’

Op uitnodiging van de Historische Vereniging Schoonhoven zal 31 mei 2006 Ad de Vaal een lezing houden met als titel

100 jaar Tavenu’; een eeuw muziek in Schoonhoven

Ad de Vaal, telg uit een oud, muzikaal Schoonhovens zilversmeden geslacht. Vader De Vaal was zilversmid maar ook jarenlang bestuurslid van Tavenu Ad was beroepsmilitair. Hij doorliep de Hogere krijgsschool en werd daarna in verschillende garnizoensplaatsen gelegerd. Uiteindelijk keerde hij terug naar de Zilverstad en werd bestuurlijk actief in vele organisaties, o.a. als penningmeester van Tavenu
Maar ook geschiedenis heeft zijn bijzondere interesse. Hij volgde diverse cursussen aan de HOVO, Hoger Onderwijs Voor Ouderen aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam, en zocht de geschiedenis van de vereniging Tavenu uit. Hij schrijft regelmatig voor de website van de Historische Vereniging en leidt vele toeristen door Historisch Schoonhoven.

‘100 jaar Tavenu’, een eeuw muziek in Schoonhoven, belooft een boeiende weerspiegeling te bieden van 100 jaar muzikaal leven in Schoonhoven.

U bent van harte welkom op woensdag 31 mei 2006 na de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in Hotel Restaurant Belvédère te Schoonhoven. De lezing begint daarom om 21.00 uur.

Laatst verschenen Nieuwsbrief
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven