WANDELINGEN OPEN MONUMENTENDAG

P E R S B E R I C H T

Schoonhoven, 8 september 2013

WANDELINGEN OPEN MONUMENTENDAG
Historische vereniging leidt bezoekers langs Macht & Pracht van de Zilverstad

Ter gelegenheid van de landelijke Open Monumentendag op zaterdag 14 september a.s., organiseert de Historische Vereniging Schoonhoven in samenwerking met de Stichting Stadswandeling Schoonhoven speciale wandelingen langs bekende en minder bekende historische plekken in de binnenstad van Schoonhoven. Passend in het jaarthema leidt een ervaren gids bezoekers langs ‘Macht & Pracht’ in de Zilverstad. Deelname is gratis.

De eenmalige stadswandelingen starten om 13.00 en om 15.00 uur in het Schoonhoven Info Café van Proef! (Haven 43) aan de voet van de klokkentoren van het stadhuis. Inloop voor een drankje vanaf 12.30 en 14.30 uur. Schoonhoven-kenner en Schoonhovologie-docent Ad de Vaal neemt de wandelaars mee langs plekken die te maken hebben met de ‘Macht & Pracht’ waar Schoonhoven door de eeuwen heen beroemd mee is geworden, en waarmee de stad eens één van de tien belangrijkste steden van Holland was. Zo wordt o.a. een bezoek gebracht aan de Grote of Sint Bartholomeuskerk (kerkelijke macht), de voormalige Havenkazerne (militaire macht) en het Schoonhovense Stadhuis (economische en rechtelijke macht).

Deelname aan de wandelingen is gratis. Om zeker te zijn van een plaats, wordt geadviseerd vooraf te reserveren bij Proef!, telefoon (0182) 380 881.

Laatst verschenen Nieuwsbrief
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven