Uitreiking van de Restauratieplaquette 2008

Schoonhoven, 7 mei 2008
PERSBERICHT

zaterdag 7 juni a.s. 15.30 uur, in Restaurant Lekzigt, Schoonhoven.

Uitreiking van de Restauratieplaquette 2008

Het bestuur van de Historische Vereniging Schoonhoven heeft het genoegen u uit te nodigen voor de uitreiking van de Restauratieplaquette 2008 aan de eigenaren van het gerestaureerde directiewoonhuis van de familie Schreuder van de voormalige Hasco fabriek, Wal 12 te Schoonhoven.

Dit laat 19e eeuwse woonhuis is onlangs gerestaureerd door toedoen van de nieuwe eigenaren, de familie C.J.D.Neven. De restauratie is uitgevoerd door aannemingsbedrijf Strien uit Cabauw met advies van Buro voor Bouwkunde Arjan Verstoep te Schoonhoven. Gespecialiseerde onderaannemers hebben restauraties van onderdelen en details voor hun rekening genomen.

Directiewoonhuizen en vrijstaande directievilla’s worden gerekend tot het industrieel erfgoed. In het overzichtswerk ‘De Monumenten van Schoonhoven’ staan er slechts een klein aantal genoemd; afhankelijk van de definitie hooguit tien. Het gaat dus om uiterst zeldzaam geworden erfgoed. Het genomineerde object is een fraai voorbeeld van een vrijstaande directie-villa in de stad. In 2005 is het op de lijst van Gemeentelijke Monumenten geplaatst.

U bent van harte uitgenodigd op zaterdag 7 juni a.s. om 15.30 uur in Restaurant Lekzigt te Schoonhoven. De ‘Werkgroep Restauratieplaquette’ zal u onder het genot van een drankje en hapje een uiteenzetting geven omtrent de geschiedenis van dit pand en de redenen om dit te willen onderscheiden met de Restauratieplaquette.
De aannemer en adviseur zullen een kort overzicht geven van de werkzaamheden en aangetroffen bijzonderheden. De familie Neven zal daar graag haar ervaringen met restauratie van een monument in Schoonhoven aan toevoegen.

pand_neven

Na deze uiteenzettingen zal de onthulling van de plaquette plaats vinden aan de overzijde aan de Wal 12. Een gezellig samenzijn in de tuin van de familie Neven besluit de bijeenkomst, terwijl een klein gezelschap de gelegenheid krijgt het gerestaureerde pand van binnen te bekijken.

De consumpties worden u aangeboden door de firma Strien, Buro voor Bouwkunde Arjan Verstoep en de familie Neven.

We verheugen ons op uw komst.

Het bestuur.

Zie ook www.historischeverenigingschoonhoven.nl

Laatst verschenen Nieuwsbrief
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven