29 januari 2007 – Schoonhoven hoe het was en hoe het is

Schoonhoven 18 januari 2007

PERSBERICHT

Schoonhoven hoe het was en hoe het is
Uitnodiging voor een boeiende avond in het kader van de lezingenreeks georganiseerd door de Historische Vereniging Schoonhoven

Maandag 29 januari 2007 zal stadsgenoot Piet van Breukelen laten zien hoe Schoonhoven was en hoe het nu is. Van Breukelen maakt al sinds 1965 dia-klankbeelden, een in 1965 revolutionaire techniek waarmee dia’s tot leven kwamen en het eindresultaat lijkt op een schitterende film. Nu, in 2007 kunt u beleven dat deze techniek nog niets van zijn betovering heeft verloren.
Na een welkomstwoord zal Piet van Breukelen uitleg geven over boven genoemde techniek en vervolgens een drietal klankbeelden laten zien. Gestart wordt met Schoonhoven in 1965 en 2007. Een boeiend overzicht wat er nu werkelijk in Schoonhoven veranderd is.
Vervolgens ziet u alle fasen van de renovatie van de Dam, de Visbrug, de Tol en de Goudsmids- of Batholomeustoren. Na de pauze kunt u nog genieten van schitterende beelden van de renovatie van de Schele Brug en de Oude Haven. Uniek zijn de beelden van het aanbieden van de Visbanken bij de Veerpoort.

Van Breukelen, al 44 jaar organist in de Rooms Katholieke kerk en bevlogen fotograaf, is jarenlang plateelschilder geweest bij de Plateelfabriek Schoonhoven. Maar zijn echte liefde lag bij het mooie oude Schoonhoven, bij de natuur en bij de muziek. Zijn liefde voor muziek kon hij uitleven in zijn orgelspel maar om ook dichter bij de natuur en Schoonhoven te zijn veranderde hij van baan en kreeg daardoor de gelegenheid van de natuur en Schoonhoven te genieten. Dat deed hij niet alleen stilletjes voor zichzelf, integendeel. Van de duizenden opnames die hij maakte en die hij verwerkte tot schitterende presentaties mogen wij nu allemaal genieten. Een bijzonder voorrecht.
Een ontmoeting met Piet van Breukelen is alleszins de moeite waard. Zijn presentaties zijn schitterend en Piet is een bevlogen en inspirerend mens.
Leden en niet leden van de Historische Vereniging Schoonhoven zijn van harte welkom op 29 januari 2007 om 20.00 uur in Het Bastion, Wal 34 te Schoonhoven. De zaal is open vanaf 19.30 uur, de toegang is gratis.

Laatst verschenen Nieuwsbrief
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven