13 maart 2018 – “De miniatuurbibliotheek van Guus Thurkow; lezing en film”

De miniatuurbibliotheek van Guus Thurkow; lezing en film

In de komende Boekenweek is extra aandacht voor een hele bijzondere bibliotheekcollectie, namelijk de collectie miniatuurboekjes van dhr. Thurkow. Ze staan permanent tentoongesteld in een kleine middeleeuwse bibliotheek.

De Schoonhovenaren Gerrit de Jong en Jan Verhoeven hebben voor deze collectie een meubelstuk gebouwd in opdracht van de heer Thurkow. Het geheel werd vervaardigd op een schaal van 1 op 4. Die schaalverkleining was logisch, omdat de bibliotheek bestemd was voor de verzameling miniatuurboeken van de heer Thurkow, die vroeger gespecialiseerd was in het uitgeven daarvan. De Jong maakte de tekeningen en het interieur en Jan Verhoeven het meubel ofwel het exterieur. Na de overlijden van de heer Thurkow is deze bibliotheek overgebracht naar het museum Meermanno / Huis van het boek in Den Haag. De Jong en Verhoeven zullen u vertellen hoe dit bijzondere meubelstuk, geheten ‘Thurkowiana Minor’ tot stand is gekomen. Tevens is de film te zien met uitleg over de collectie miniatuurboekjes. Tot slot komt Ricney Taks, conservator van het Museum Meermanno, aan het woord.

Deze afwisselende lezing met film en beelden is op dinsdag 13 maart 19:00 tot 20:30 uur. Plaats is het Historisch OntmoetingsPunt in de bibliotheek aan de Spoorstraat in Schoonhoven. De toegang is vrij, wel even van tevoren aanmelden bij de balie, telefonisch: 0182-385406 of per mail: infoschoonhoven@debibliotheekkrimpenerwaard.nl

Laatste Nieuwsbrief:
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven