30 januari 2006 – Wie waren jouw voorouders en hoe vind je ze?

Schoonhoven 21-01 2006

PERSBERICHT

“Wie waren jouw voorouders en hoe vind je ze?”

Op uitnodiging van de Historische Vereniging Schoonhoven zal Fred van Aesch, genealogisch onderzoeker, publicist en voormalig hoofdredacteur van de Historische Encyclopedie Krimpenerwaard (HEK), een lezing houden met de titel:
“Wie waren jouw voorouders en hoe vind je ze?”

Genealogie is vandaag de dag de meest populaire vorm van geschiedenisbeoefening. Velen bezoeken rijks-, streek- en gemeente- en kerkarchieven om uit te zoeken wie hun voorouders waren. Maar ook het Internet is tegenwoordig een belangrijke bron. Genealogisch onderzoek vanachter je PC!

Tijdens de lezing wordt aandacht besteed aan verschillende onderwerpen, zoals de eigenlijke genealogie, de kwartierstaat, de stamreeks en de parenteel. Waar bevinden zich de historische gegevens van mijn familie en hoe kan ik die achterhalen? Wat voor mogelijkheden biedt Internet? Waar en hoe kan ik mijn gevonden familiegegevens publiceren of opslaan?

In het bijzonder wordt stilgestaan bij de bijzonderheden van genealogisch onderzoek in Schoonhoven en de Krimpenerwaard. Schoonhoven biedt bijzondere mogelijkheden voor genealogisch onderzoek. Ook die passeren de revue.

Het belooft een lezing te worden die zowel voor de beginnende als de gevorderde genealogisch onderzoeker meer dan de moeite waard is. Door de gebruikte voorbeelden zal het ook in algemeen historisch opzicht een zeer interessante avond worden.

U bent van harte welkom op maandag 30 januari 2006 om 20.00 uur in Hotel Restaurant Belvédère te Schoonhoven Zie ook www.historischeverenigingschoonhoven.nl

EINDE PERSBERICHT

Inlichtingen
René Kappers 06 51350909

Laatste Nieuwsbrief:
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven