25 maart 2013 – Romeinen in Zuid-Nederland

Uitnodiging

Maandag 25 maart organiseert de Historische Vereniging Schoonhoven de lezing:

“Romeinen in Zuid-Nederland”

Mevrouw Diana de Wild presenteert deze lezing.

Vloerverwarming, wegen, schrift: allemaal uitvindingen die de Romeinen naar ons land brachten. De Nederlandse geschiedenis begint bij de Romeinen: zij schreven de oudste teksten over ons land. De eerste Romeinen die ons land bezochten, waren soldaten onder leiding van Julius Caesar. De grens van het Romeinse Rijk liep vanaf de eerste eeuw n.Chr. dwars door ons land. De soldaten namen de Romeinse levensstijl mee en legden wegen en vaarten aan om ons land begaanbaar te maken. In de steden en dorpen in ons land was de invloed van de Romeinse cultuur goed te zien: grote openbare gebouwen als badhuizen en amfitheaters werden voor het eerst in Nederland gebouwd. Tijdens de lezing wordt verteld hoe de Romeinen over ons land dachten en wat er door archeologen is teruggevonden uit de Romeinse tijd.

Diana de Wild studeerde klassieke archeologie aan de universiteit van Leiden. Ze vertelt met passie en plezier over de oudheid. Sinds 1991 geeft mevrouw de Wild cursussen en lezingen over thema’s uit de klassieke oudheid.

Leden en partner-leden zijn maandag 25 februari 2013 van harte welkom om 20.00 uur in Het Bastion, Bastion 5 te Schoonhoven. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang voor leden en ‘partner-leden’ is gratis. Niet-leden betalen 4 euro of kunnen gelijk voordelig lid worden voor heel 2013.

Laatste Nieuwsbrief:
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven