Open Monumentendag 9 september

Open Monumentendag 9 september

Op zaterdag 9 september is het Open Monumentendag en de Historische Vereniging Schoonhoven is er weer in geslaagd om een mooi en gevarieerd programma samen te stellen rondom het jaarthema. Dit jaar is het thema ‘Levend Erfgoed, als Monumenten konden praten’.

Om 11.30 verzorgt Gideon Bodden een carillonconcert.
De klanken van het carillon verwaaien boven het stadscentrum. Dit is echt een Monument wat luid “praat” Bij goed weer is het concert ook te beluisteren op stoelen op het pleintje achter het Stadhuis, ingang Stadhuisstraat.

Van 10.00 tot 16.00 uur vinden bezoekers op de Dam de infostand van de Historische Vereniging Schoonhoven.

In de infostand van de HVS staat Jeroen Patijn weer met een groot beeldscherm waarop uit zijn databank duizenden oude foto’s van Schoonhoven te bewonderen zijn. Hoe leuk is dat om te zien hoe je huidige straat er vroeger uitzag? De archeologische werkgroep is aanwezig en toont opgravingen uit de binnenstad van Schoonhoven.

Ook op de Dam is IJsbrand Verveer aanwezig met oude boeken en kaarten van Schoonhoven.

Van 11.00 tot 15.00 zijn er Sprekende Monumenten Tours met gids langs diverse monumenten waar het verhaal van dat monument of die plek verteld wordt. Op het programma staat onder meer een exclusief kijkje in het stadhuis, in een stadstuin en een spannend verhaal in de Bartholomeuskerk. Vertrekpunt is vanaf de Dam om elk heel uur. De tour duurt ongeveer een uur.

Van 11.00 tot ongeveer 15.00 uur is het dit jaar weer mogelijk onder begeleiding de toren van de Grote of Bartholomeuskerk te beklimmen. Ingang via de deur in de Koestraat, tegenover het Weeshuis.

Op zaterdag 9 september zijn vele monumenten opengesteld zoals de 2 oude zilversmidswerkplaatsen aan de Havenstraat 47A, de Bartholomeuskerk met kerktuin, de 2 katholieke kerken en de veerpoort

Laatst verschenen Nieuwsbrief
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven