20 mei 2014 – Het kasteel van de graven van Blois

Uitnodiging

Let op: 20 mei i.p.v. 27 mei !!! DINSDAG: lezingen zijn bij ‘BOVEN’ Brasserie Springer, het restaurant aan ‘het Springerpark’ van Schoonhoven. Dinsdag ‘Aanschuifmaaltijd’ € 12,50

Dinsdag 20 mei organiseert de Historische Vereniging Schoonhoven een lezing door stadgenoot Hennie Verhoef,

Het kasteel van de graven van Blois

In de 14de eeuw hebben de kleinzonen van Jan van Beaumont, de graven Jan van Blois en Guy van Blois, het Schoonhovense kasteel bewoond en er luisterrijk hof gehouden. Hennie Verhoef maakt al ruim dertig jaar studie van het hof van de graven van Blois. Hiertoe publiceerde hij vele bronpublicaties, onder andere van de ‘Bloise rekeningen’. Zijn kennis van kasteel en bewoners vanuit deze rekeningen is dan ook uniek. Hij vertelt er graag over.

Leden en partner-leden zijn dinsdag van harte welkom om 20.00 uur bij BOVEN Springer, Opweg 2A te Schoonhoven. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang voor leden en ‘partner-leden’ is gratis. Niet-leden toegang 4 euro.

jan-van-blois

PS: om vast te noteren
– vrijdag 12 september, Opening Open Monumentendag, Jan van Beaumontprijs, lezing
– dinsdag 30 september, Linda Driesen, ‘Cultuurhistorische waarden in Schoonhoven’
– dinsdag 28 oktober, Johan Opdebeeck, maritiem archeoloog, RCE Raad voor Cultureel Erfgoed, ‘Onderwaterarcheologie’.
– dinsdag 29 november, Jaco Zuijderduijn, ‘Financiële crises en spaarpotten’ – dinsdag 30 december, Edwin Ruis, ‘Tussen de duivel en de diepe blauwe zee. Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog’.

Laatste Nieuwsbrief:
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven