Historisch Ontmoetings Punt (HOP)

Het Historisch OntmoetingsPunt (HOP) is een vaste plek in de bibliotheek van Schoonhoven, Spoorstraat 3A, 2871 TN Schoonhoven, waar iedereen informatie vindt over de geschiedenis van Schoonhoven en omgeving. Het HOP helpt u een begin te maken met genealogisch en historisch onderzoek.  In het HOP zijn niet alleen boeken en naslagwerken over Schoonhoven en omgeving te vinden, maar ook uitgaven van de historische verenigingen in de Krimpenerwaard, de Historische Encyclopedie Krimpenerwaard, alle jaargangen van de Schoonhovensche Courant, een archievenoverzicht en een overzicht van bouwtekeningen. Verder organiseert het HOP allerlei gratis activiteiten: lezingen, workshops en kleine tentoonstellingen.

Op de website van de Bibliotheek Krimpenerwaard kunt u zoeken naar titels van boeken die beschikbaar zijn binnen de collectie van de Krimpenerwaard. Dit kan via de catalogus o.a. door te zoeken op het onderwerp Krimpenerwaard. Gevonden titels kunnen worden gereserveerd door leden van de bibliotheek. Tevens vindt u op de website de openingstijden van de bibliotheek en het HOP. De website van het Streekarchief Midden-Holland biedt toegang tot een schat van informatie en beeldmateriaal voor uw stamboom- en historisch onderzoek.

Contactgegevens:

Website HOP Schoonhoven: https://www.debibliotheekkrimpenerwaard.nl/speciaal-voor/historisch-ontmoetingspunt/hop-schoonhoven.html

Bezoekadres: Bibliotheek Krimpenerwaard
Spoorstraat 3a, 2871TN Schoonhoven
Tel.: 0182-385406
Miriam Nahon: info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl
www.debibliotheekkrimpenerwaard.nl

Voor inhoudelijke informatie of vragen
Streekarchief Midden-Holland
Klein Amerika 20, 2806 CA Gouda
Tel.: 0182-521821
www.samh.nl

Laatst verschenen Nieuwsbrief
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven