4 april – Tweede Wereldoorlog: Relatie tussen Canada en Nederland bestaat nog!

Tweede Wereldoorlog: Relatie tussen Canada en Nederland bestaat nog!
Het verleden en heden van de betrekkingen tussen Canada en Nederland.

Julia Tunney, een lerares op de middelbare school uit Canada, gaat een presentatie geven met de titel ‘heden en verleden van de relaties tussen Canada en Nederland’. Het zal gaan over de geschiedenis achter deze relatie vanwege de Tweede Wereldoorlog, hoe wordt deze relatie nog steeds geëerd, en waarom is het zo belangrijk om deze relaties te onderhouden?

Bent u op de een of andere manier betrokken (geweest) bij Canada of de Canadezen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog? Spreekt dit onderwerp u aan? Dan nodigen wij u van harte uit! We willen graag  een informele bijeenkomst over dit onderwerp houden in de aanloop naar de herdenkingen van de WO II. Er is veel gelegenheid om met elkaar te praten over herinneringen en gedachten uit te wisselen.
Wij zijn bijzonder blij dat Julia, een jonge Canadese student die momenteel stage loopt in de bibliotheek,  zich verdiept heeft in dit onderwerp en een eigen bijdrage levert met een presentatie , die o.a. gaat over het verloop van de oorlog, het sturen van  tulpen naar Canada,  foto’s van tulpenfestivals in Canada, de rol van Juliana en Beatrix, enz. enz.

Gratis toegang!

Datum: Donderdag 4 April, 10-11uur in de bibliotheek van Schoonhoven, Spoorstraat 3A

Koffie en koekjes inbegrepen.