3 september – Lezingen najaar 2021 in Arto Theater

11 september 2021 Open Monumentendag

Het thema van de Open Monumentendag (European Heritage Day) is dit jaar ‘inclusief’ en het is ook het onderwerp van het volgende nummer van Scoenhove dat begin september verspreid zal worden. Het is een heel abstract thema waar gelukkig veel ingangen bij te vinden bleken. De artikelen in Scoenhove vinden we terug in de slenterwandeling op de Open Monumentendag.

Slenterwandeling op 11 september 2021

De wandeling voert iedereen op eigen snelheid en in eigen volgorde door Schoonhoven. Bij de HVS- stand op de Dam kan iedereen een routekaartje en een korte beschrijving krijgen. Op een zestal plaatsen vertellen leden van de HVS – deels de auteurs van de artikelen uit Scoenhove – tussen 12.00 en 14.00 uur een verhaal.

Rondje kunst Schoonhoven

Tijdens het Open monumenten weekend vindt ook het eerste ‘rondje kunst in Schoonhoven’ plaats. Twaalf locaties in de oude binnenstad zijn dan van 10 tot 18 uur opengesteld voor het publiek.

In deze, veelal monumentale panden, exposeren 17 beeldend kunstenaars en is het werk van 7 edelsmeden te bewonderen.

Bij de galeries en ateliers is kunst in veel verschillende technieken en stijlen te zien; ruimtelijk werk in brons, keramiek en hout; fotografie; schilderijen in olie- en acrylverf en tekeningen. Op sommige locaties kunt u de deelnemers ‘live’ bezig zien. Prachtige historische werkplaatsen zijn te bezichtigen, over elk pand valt wel een bijzonder ver- haal te vertellen. Tijdens ‘rondje kunst’ ontmoet u verhalenverteller Alje onderweg.

Lezingen

Maandlezingen in de komende tijd

In het najaar zullen wij de lezingen weer in het ARTO-theater uitvoeren, zo mogelijk met een livestream voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar ARTO te komen. Uiteraard worden daarbij de corona-regels in acht genomen. Op dit moment betekent dat, dat er minder mensen in ARTO mogen (maximaal 50), dat de bezoekers een coronatoegangsbewijs moeten kunnen laten zien (op papier of via QR-code van de coronacheck) en dat iedereen op zijn (haar) plaats moet blijven zit- ten.

Mogelijk worden op 20 september nieuwe regels bekendgemaakt, goed op tijd voor de eerste lezing van het seizoen.

Reserveer in uw agenda:

30 september 2021: Sander Wassing over ‘Maarten van Rossem
28 oktober 2021: Gert Arends “Het doven der vuren”
25 november 2021: Rokus Visser ‘Architectuur in Schoonhoven’