28 maart 2017 – Cees Reichard en Tony Hardenberg: De Overtuin Bisdom van Vliet in Haastrecht

DINSDAG 28 MAART : lezing bij ‘BOVEN’ Brasserie Springer, het restaurant aan
 ‘het Springerpark’ van Schoonhoven. Vooraf is er (vrijblijvend) mogelijkheid om samen met de sprekers een ‘Aanschuifmaaltijd’ aan een grote tafel te nuttigen voor € 13,50!

De Historische Vereniging organiseert een presentatie door Cees Reichard en Tony Hardenberg:

“De Overtuin Bisdom van Vliet in Haastrecht”

De Overtuin Bisdom van Vliet in Haastrecht hoort onlosmakelijk bij het huis Bisdom van Vliet, nu Museum Paulina Bisdom van Vliet. Het woonhuis is uniek door het authentieke interieur uit het laatste kwart van de negentiende eeuw. De sfeer wordt bepaald door de weelde en de smaak van het Fin de siècle. Het is de tijd van Paulina Bisdom van Vliet (1840-1923), de laatste telg van een oude regentenfamilie uit het stadje Haastrecht.

Een groep inwoners heeft zich verdiept in de geschiedenis van de Overtuin en wil zich graag hard inzetten voor het herstel van de Overtuin. Hierbij mag gedacht worden aan de slingerpaden, de vijvers, de bruggetjes, de grot en het theehuis.

De Stichting Overtuin Bisdom van Vliet hoopt op 1 juni 2023, de datum dat Paulina Bisdom van Vliet honderd jaar geleden overleden is, de Overtuin in de oude staat teruggebracht te hebben.

Cees Reichard komt uit het onderwijs en is in Haastrecht maatschappelijk betrokken. Hij vindt het belangrijk dat de Overtuin, het aanzien van Haastrecht weer hersteld en geheel opgeknapt wordt. Hij is voorzitter van de Stichting en zal voor de pauze over de geschiedenis van de Overtuin vertellen.
Tony Hardenberg is van oorsprong Leraar Lichamelijke opvoeding, maar werkt op dit moment als Innovatie architect bij verschillende organisaties. In zijn vrije tijd is hij enthousiast tuinier en lid van een tuinclub. Tony is de Tuinbaas van de Overtuin en zal u na de pauze meenemen in wat er allemaal komt kijken om de Overtuin op te knappen.

Leden en niet leden van de Historische Vereniging Schoonhoven zijn van harte welkom om 20.00 uur bij ‘BOVEN’ Brasserie Springer, Opweg 2A te Schoonhoven. De zaal is open vanaf 19.30 uur. We zien u graag!

Laatste Nieuwsbrief:
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven