28 januari – Architectuur in Schoonhoven

Architectuur in Schoonhoven, door Rokus Visser

Architect Rokus Visser, zoon en kleinzoon van in Schoonhoven gevestigde architecten zal ons vanuit zijn persoonlijke ervaringen en belevenissen meenemen in zijn visie op architectuur. Hoe ontstaat architectuur? Hoe verdwijnt het? En – zeker actueel in een land met een groeiende behoefte aan nieuwe gebouwen – wat houd je in stand en hoe houd je dat in stand? 

Een vraag tussendoor: waar staat de mooiste watertoren van Nederland? 

Rokus’ vader heeft in de jaren ’60 van de vorige eeuw verzorgingshuis ‘Sola Gratia’ ontworpen, dat heeft ondertussen plaatsgemaakt voor een geheel nieuw complex. Hoe kijk Rokus hiernaar?

 

Rokus ontwerpt niet alleen nieuwe gebouwen maar is ook druk bezig met restauraties van historische bouwwerken. Hij was bijvoorbeeld in 2013-2014 betrokken bij de restauratie van de toren van de Grote of St. Bartholomeuskerk en in 2014-2015 bij de restauratie van het kazernegebouw (nu Zilvermuseum). 

In zijn conclusie zal hij ook ingaan op de vraag hoe je bepaalt wat een gebouw is dat het waard is om behouden te worden. Zou hij ook een gedachte hebben over de sloop of het behoud van de vm. Technische School? 

 

 

 

Laatst verschenen Nieuwsbrief
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven