22 september – “Het zilversmidsgeslacht Van Geelen in Schoonhoven”

UITNODIGING VOOR 22 SEPTEMBER 2019

Beste leden,

Hierbij nodigen we jullie graag uit voor de boekpresentatie op zondag 22 september 2019 in het Nederlands Zilvermuseum van Zilvercahier nr.9, een uitgave onder auspiciën van de Historische Vereniging Schoonhoven:

“Het zilversmidsgeslacht Van Geelen in Schoonhoven”  door Ferry Mol.

De boekpresentatie wordt gehouden in het Nederlands Zilvermuseum. De inloop is om 13.30 uur en de HVS verwelkomt u graag met thee, koffie of fris. Het programma begint om 14.00 uur. 

13.30 inloop Nederlands Zilvermuseum en de Zilverlounge:  koffie, thee, fris (aangeboden door de HVS)
14.00 ‘De genealogie van Geelen’. Welkom, namens de HVS
14.15 De Van Geelen’s in het vak. De geschiedenis van een typische dynastie van vakmensen in Schoonhoven, door Rene Kappers
14.35 Overhandiging met een korte inleiding over de uitgave door Ferry Mol

Eerste exemplaar aan Rene van Geelen, juwelier, goudsmid te Schagen. De laatste Van Geelen die nog in het vak werkzaam is.
idem, het 2e exemplaar aan Roelof Vennik, voorzitter NGV afd. R’dam, met woord van dank en waardering namens Nederlandse Genealogische Vereniging
idem het 3e exemplaar aan Ubbo Scholten van Aschat, voorzitter Vrienden van het Nederlands Zilvermuseum
15.00 we heffen graag een glas op deze mooie genealogie. De HVS biedt iedereen een  Argentum biertje aan uit onze eigen stadsbrouwerij.

Na afloop is er een rondleiding door het museum voor belangstellenden (met museumjaarkaart of entreebewijs).
Alternatief is er na afloop een wandeling naar de oudste zilversmidswerkplaats in Schoonhoven, nu van Marianne Klarenbeek, maar in 1857 (!) gebouwd door goudsmid Isaac Cornelis van Sonsbeek (1824-1899). Van Sonsbeek was in dat jaar getrouwd met Elisabeth Petronella van Geelen (1825-1898) d.v. Pieter van Geelen.

Wij zien u graag op zondag 22 september in het Nederlands Zilvermuseum.

Laatst verschenen Nieuwsbrief
Laatst verschenen Scoenhove

Agenda / Lezingen

Categorieën
Archieven