20 november – ‘Plateelbakkerij Schoonhoven’ 1920-heden, (HOPlezing)

Persbericht

Schoonhoven, 8 november 2018 (HOPlezing):                                      

‘Plateelbakkerij Schoonhoven’ 1920-heden

Dinsdag 20 november 19:00-20:30 uur in het HOP, Spoorstraat 3A

Lezing door Connie van Dorst, Sylvia Brands en Arjan Verstoep over het ontstaan, de geschiedenis en de toekomst van Plateelbakkerij Schoonhoven.
Connie zal de lezing beginnen met een boeiend verhaal over het ontstaan van het bedrijf, de grondleggers, de daaropvolgende eigenaren en de toekomstvisie van Schoonhoven Keramiek.
Sylvia leidt u door de wondere wereld van de productie van het Schoonhovens keramiek en de ontwikkeling daarvan binnen het bedrijf.
Arjan vertelt over zijn avontuur dat begon met het aankopen van het pand aan de Wal en Molenstraat en dat ongetwijfeld zal leiden tot een mooi stukje binnenstad van Schoonhoven waarbij respect voor het verleden voorop staat.
Deze lezing is een must voor een ieder die hier zelf heeft gewerkt of bekend is met het bedrijf, voor degene die hier gaat wonen of die in de nabijheid van de fabriek woont, maar ook zeker voor iedereen die de historie van Schoonhoven en haar keramische verleden (en ook heden) een warm hart toedraagt.

Het is heus niet alleen zilver wat er in Schoonhoven blinkt!

Toegang is gratis, aanmelden verplicht aan de balie van de bibliotheek, telefonisch 0182-385406 of e-mail infoschoonhoven@debibliotheekkrimpenerwaard.nl