14 november – Historische filmochtend in de bibliotheek

Elke tweede donderdag van de maand, in 2019 is dat 14 november en 12 december, wordt in de bibliotheek op groot scherm een film over de geschiedenis van Schoonhoven of de omgeving gedraaid. 

De film begint om 10.30 uur en de toegang is gratis, u kunt zo binnen lopen.

Op 14 november kunt u de tweede helft van de film gemaakt door Wilma zien. Hij heet  ‘Kris kras door Schoonhoven in de jaren 60’. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder anderen: Het Stadhuis en de bestuurders, de Timmerfabriek, en leerlingen op de speelplaats van de Katholieke Lagere school met hun meesters en juffen.

Let op: BOEKENVERKOOP 

Bibliotheek Schoonhoven  verkoopt van vrijdag 8 november tot vrijdag 15 november 17:00 uur haar oude voorraad tijdens de openingsuren van de bibliotheek. 

De redenen waarom de materialen afgeschreven worden kunnen divers zijn. Het zijn b.v. titels die niet of nauwelijks meer geleend worden, zogenaamde ‘kastdochters’. Een andere reden kan zijn dat de informatie achterhaald is. Dat geldt met name voor onderwerpen waarbij ontwikkelingen snel verlopen, zoals computerprogramma’s, social media, reisgidsen en boeken voor spreekbeurten. U als klant moet er van uit kunnen gaan dat de informatie in de bibliotheek juist is, niet verouderd. Tot slot worden vieze, kapotte en stukgelezen boeken afgeschreven, maar die gaan rechtstreeks naar het oud papier. En iedere week komen dozen-vol prachtige nieuwe boeken binnen, die onze collectie weer aanvullen.

Alles uit de collectie voor volwassenen is € 1,-  jeugdmaterialen zijn € 0,50

 Kom kijken en sla uw slag!