Programma Open Monumentendag, zaterdag 10 september

10.00 uur Carillonconcert door Boudewijn Zwart
Bij goed weer is het concert ook te beluisteren op stoelen op het pleintje achter het Stadhuis, ingang Stadhuisstraat.

10.00 tot 16.00 uur
Infostand van de Historische Vereniging Schoonhoven op de Dam, daar kan onder andere de routekaart van de Slenterwandeling en de OMD-publicatie ‘Scoenhove’. NB. De leden hebben Scoenhove als het goed is op 9 september al bezorgd gekregen.

In de infostand laat Jeroen Patijn op een groot beeldscherm historische foto’s van Schoonhoven zien.

Ook op de Dam staat de kraam van IJsbrand Verveer met oude boeken en kaarten van Schoonhoven.

12.00 tot 14.00 uur
Leden van de HVS vertellen op diverse plaatsen in het centrum bij (monumentale) gebouwen het verhaal van dat monument of die plek. De plekken staan aangegeven op de routekaart van de Slenterwandeling die bij de infostand op de Dam opgehaald kan worden.

11.00 tot 15.00 uur
In deze periode kan de toren van de Grote of Bartholomeuskerk beklommen worden. De ingang is in de Koestraat, tegenover het Weeshuis.

En verder zijn er vele monumenten opengesteld zoals de 2 oude zilversmidswerkplaatsen aan de Havenstraat 47A, de Grote of Bartholomeuskerk, de 2 katholieke kerken en de Veerpoort.