‘Het zilversmidsgeslacht Wendels’

Open als [PDF] »

‘Rene Kappers, Genealogie in de Zilverstad’ 18 april 2011

Genealogie in de Schoonhoven.
René Kappers. Open als [PDF] »

Schoonhoven, meer dan 725?

Stadsrechten als ontwikkelingsproces in drie stappen.
René Kappers en Dick Mentink. Open als [PDF] »

Een wandeling door de geschiedenis van het Leonard Springerpark

Schoonhoven heeft één van de weinig overgebleven stadsparken, ontworpen door de beroemde landschapsarchitect Cornelis Springer.
Gita Straver (voorzitter), e.a. HVS, Werkgroep Springerpark, eigen uitgave. Open als [PDF] »

Onze historie als identiteit

Lezing van prof.mr. D. Mentink, voorzitter van de Historische Vereniging tijdens het seminar ‘Schoonhoven 725’ op 18 mei 2006 in de Grote Kerk. Open als [PDF] »

Goud- en Zilversmeden in Schoonhoven: 20e eeuw.

Rene Kappers, zilver-cahier nr. 7.2 (1 december 2008) Een serie monografieën, sinds 2008 uitgegeven onder auspiciën van de Historische Vereniging Schoonhoven. Open als [PDF] »

Geschiedenis Schoonhoven als Nationale Zilverstad

ontwikkeling van Schoonhoven als zilverstad. Lezing door Rene Kappers voor de Historische Vereniging Holland, Schoonhoven 16 mei 2009. Open als [PDF] »

700 Jaar geleden: Jan van Beaumont, heer van Schoonhoven.

Rene Kappers; als publicatie verschenen in Historische Encyclopedie Krimpenerwaard, HEK, 2009. Open als [PDF] »

Schoonhoven: Keurkamers en Regels 1705-1809

Rene Kappers, Zilvercahier nr. 6.2 (23 juni 2009) Open als [PDF] »

Keuren en merken van en in de zilverstad.

Lezing door Rene Kappers voor de Vriendenkring van het Nederlands Goud-, Zilver- en Klokkenmuseum, 5 oktober 2009.”. Open als [PDF] »

Stedelijke autonomie. Keurrecht voor Schoonhoven, gegeven door Jan van Beaumont met de stadsrechtsoorkonde van 4 juli 1322.

Rene Kappers en Dick Mentink. (Als publicatie verschenen in de HEK, 2010, nr.2, p. 33-46) Open als [PDF] »